XIM Community

Info for remote play  (Read 4776 times)

Offline LiMiT

  • Member
  • *
  • Posts: 136
  • Couchgamer
    • View Profile
Re: Info for remote play
« Reply #45 on: 11:52 AM - 11/17/21 »
I succesfull use the chiakilib without QT. That mean now i can bind the lib with a go version and make an amazing daemon in go with web interface and work on tiny device ;)
Hello, if it's possible is there any chance to get your work after you finish?)
Because i do not have any skill to work with linux.
Yes :)

Lovely!  :D

Offline sizzerb

  • Member
  • *
  • Posts: 334
    • View Profile
Re: Info for remote play
« Reply #46 on: 12:32 AM - 11/18/21 »
so I got it to work with a pi3B and pi4B8GB RAM.  it works.






you haven't succesfull run my binary? I see decoding :)
happy that work for you :)

I tested the version again.  My XIM Apex suddenly starts flashing purple and the game does not feel good, sometimes I cannot perform actions and it runs asynchronously.  Have tested D4 V2.  with the dualsense I can't get it to work or I haven't tested exactly how I can get it to work.
PS5 withe Samsung 980 Pro 1TB be quiet! MC1 Cooler// XBox Series X// Xim Apex// Titan Two// Creative Sound Blaster X7 Limited Edition// Creative BT-W2// beyerdynamic MMX Gen.2// Sennheiser Game One// Fritzbox 6591//  2x Fritzbox 7590// Logitech G502 Hero// Logitech G910 Orion Spectrum// AOC U2879VF// SteelSeries QcK+// ROCCAT Taito Control//


Offline apex_vip

  • Member
  • *
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Info for remote play
« Reply #47 on: 02:16 AM - 11/18/21 »
so I got it to work with a pi3B and pi4B8GB RAM.  it works.






you haven't succesfull run my binary? I see decoding :)
happy that work for you :)

I tested the version again.  My XIM Apex suddenly starts flashing purple and the game does not feel good, sometimes I cannot perform actions and it runs asynchronously.  Have tested D4 V2.  with the dualsense I can't get it to work or I haven't tested exactly how I can get it to work.
slow down the dpi mouse.
The asynchronously is with "official" chiaki?

Offline sizzerb

  • Member
  • *
  • Posts: 334
    • View Profile
Re: Info for remote play
« Reply #48 on: 03:51 AM - 11/18/21 »
so I got it to work with a pi3B and pi4B8GB RAM.  it works.






you haven't succesfull run my binary? I see decoding :)
happy that work for you :)

I tested the version again.  My XIM Apex suddenly starts flashing purple and the game does not feel good, sometimes I cannot perform actions and it runs asynchronously.  Have tested D4 V2.  with the dualsense I can't get it to work or I haven't tested exactly how I can get it to work.
slow down the dpi mouse.
The asynchronously is with "official" chiaki?

exactly right.  I'll test your version again tonight.
play at 25K dpi
will I have the same problem with yours with my DPI?

funny is, with Buster Linux I have the problem.  I don't have that problem with Bullseye.

I'll be using a new memory card for hers tonight.  which version should I take with yours?  Buster or Bullseye?
PS5 withe Samsung 980 Pro 1TB be quiet! MC1 Cooler// XBox Series X// Xim Apex// Titan Two// Creative Sound Blaster X7 Limited Edition// Creative BT-W2// beyerdynamic MMX Gen.2// Sennheiser Game One// Fritzbox 6591//  2x Fritzbox 7590// Logitech G502 Hero// Logitech G910 Orion Spectrum// AOC U2879VF// SteelSeries QcK+// ROCCAT Taito Control//


Offline apex_vip

  • Member
  • *
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Info for remote play
« Reply #49 on: 04:10 AM - 11/18/21 »
I use Bullseyes. I think this is a conf of kernel not the software.

Offline Swaim

  • Member
  • *
  • Posts: 90
    • View Profile
  • Gamertag: Swaim[ZP]
Re: Info for remote play
« Reply #50 on: 05:53 AM - 11/18/21 »
I use Bullseyes. I think this is a conf of kernel not the software.
What Pi i should buy for a perfect work, Pi3 or Pi4 and how much ram do i need? 4/6/8? i asl because i sale i do not have much to choose. Thanks in advenced.

Offline apex_vip

  • Member
  • *
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Info for remote play
« Reply #51 on: 11:46 AM - 11/18/21 »
If you wait my work , a pi2 is enough so buy the cheaper pi :)

Offline Iamsupreme11

  • Member
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
  • Gamertag: Khaos214
Re: Info for remote play
« Reply #52 on: 01:56 PM - 11/18/21 »
Is it possible to force 1000hz usb rate on the pi3?

Edit: looks like it is possible on raspbian

https://forums.libretro.com/t/an-input-lag-investigation/4407/848
« Last Edit: 02:13 PM - 11/18/21 by Iamsupreme11 »

Offline facade

  • MVP
  • *
  • Posts: 1229
    • View Profile
  • Gamertag: xi scion ix
  • PSN ID: SeneschalGrigori
Re: Info for remote play
« Reply #53 on: 01:59 PM - 11/18/21 »
Where can I get this software to load onto my P4? I already have 2 of them laying around

Offline LiMiT

  • Member
  • *
  • Posts: 136
  • Couchgamer
    • View Profile
Re: Info for remote play
« Reply #54 on: 05:53 PM - 11/18/21 »
Where can I get this software to load onto my P4? I already have 2 of them laying around

https://github-wiki-see.page/m/Fredrum/chiaki/wiki/Chiaki-for-the-Raspberry-Pi

apex_vip still to release/offer his version.
« Last Edit: 02:16 AM - 11/19/21 by LiMiT »

Offline apex_vip

  • Member
  • *
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Info for remote play
« Reply #55 on: 01:04 AM - 11/19/21 »
Where can I get this software to load onto my P4? I already have 2 of them laying around

https://github-wiki-see.page/m/Fredrum/chiaki/wiki/Chiaki-for-the-Raspberry-Pi

apex_vi still to release/offer his version.

You must wait for my version  ,like i said before, i'll modify chiaki to see if the "concept" work.
Now i'm currently rewrite from scratch. At this time, the rewrite software is functionnal with better performance ( include response ) but not yet ready for distribution.

Offline LiMiT

  • Member
  • *
  • Posts: 136
  • Couchgamer
    • View Profile
Re: Info for remote play
« Reply #56 on: 02:16 AM - 11/19/21 »
Where can I get this software to load onto my P4? I already have 2 of them laying around

https://github-wiki-see.page/m/Fredrum/chiaki/wiki/Chiaki-for-the-Raspberry-Pi

apex_vi still to release/offer his version.

You must wait for my version  ,like i said before, i'll modify chiaki to see if the "concept" work.
Now i'm currently rewrite from scratch. At this time, the rewrite software is functionnal with better performance ( include response ) but not yet ready for distribution.

Waiting patiently, thanks for your efforts!

Offline sizzerb

  • Member
  • *
  • Posts: 334
    • View Profile
Re: Info for remote play
« Reply #57 on: 04:26 AM - 11/19/21 »
Where can I get this software to load onto my P4? I already have 2 of them laying around

https://github-wiki-see.page/m/Fredrum/chiaki/wiki/Chiaki-for-the-Raspberry-Pi

apex_vi still to release/offer his version.

You must wait for my version  ,like i said before, i'll modify chiaki to see if the "concept" work.
Now i'm currently rewrite from scratch. At this time, the rewrite software is functionnal with better performance ( include response ) but not yet ready for distribution.

if you want I will test the new version.  send me a PM
PS5 withe Samsung 980 Pro 1TB be quiet! MC1 Cooler// XBox Series X// Xim Apex// Titan Two// Creative Sound Blaster X7 Limited Edition// Creative BT-W2// beyerdynamic MMX Gen.2// Sennheiser Game One// Fritzbox 6591//  2x Fritzbox 7590// Logitech G502 Hero// Logitech G910 Orion Spectrum// AOC U2879VF// SteelSeries QcK+// ROCCAT Taito Control//


Offline 6Tn1ne

  • Member
  • *
  • Posts: 28
  • PTFO or @#$%
    • View Profile
  • PSN ID: Six-T-n1ne
Re: Info for remote play
« Reply #58 on: 08:45 AM - 11/19/21 »
Can't get it to work guys.
XIM Apex connected to my laptop with a Dual Sense controller.

When remote play is connected, my DS disconnects.
When I reconnect my DS, my connection to remote play is lost.
Strangely, this happens when my DS is connected to my XIM, but also when it's NOT connected to my XIM ?

As I have seen, it's a power issue ?
Nothing else has been connected to my laptop, only the XIM.

Will a Dual Shock V2 solve my problem ?
Don't have one yet but I want to be sure before I do.

Every input will be highly appreciated as I just received my BF 2042 copy.........
« Last Edit: 08:53 AM - 11/19/21 by 6Tn1ne »
PS5/Samsung 980 Pro + Be Quiet ! MC1*XIM Apex*Ducky One 2 mini*Logitech G403 Prodigy*LG 27UK600-W*Corsair Virtuoso SE wireless

Offline Squirelly666

  • Member
  • *
  • Posts: 63
    • View Profile
Re: Info for remote play
« Reply #59 on: 11:21 AM - 11/19/21 »
Can't get it to work guys.
XIM Apex connected to my laptop with a Dual Sense controller.

When remote play is connected, my DS disconnects.
When I reconnect my DS, my connection to remote play is lost.
Strangely, this happens when my DS is connected to my XIM, but also when it's NOT connected to my XIM ?

As I have seen, it's a power issue ?
Nothing else has been connected to my laptop, only the XIM.

Will a Dual Shock V2 solve my problem ?
Don't have one yet but I want to be sure before I do.

Every input will be highly appreciated as I just received my BF 2042 copy.........

I've never managed to get any other controller than a DualShock V2 to work with remote play on macos, or windows, so if you're on a laptop I suspect that your controller is what is causing the issue. Can't guarantee it, but I've used remote play on a number of laptops, with both macos and windows, and it's always worked with a DSv2


Admin