XIM Community

[ACTIVE] XIM ADS TRANSLATOR ERROR  (Read 249 times)

Offline Stuhtz

  • Member
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
[ACTIVE] XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« on: 12:17 AM - 07/31/20 »
ever since 3 days ago i pushed forced game download on my xim app my ads has not been working the same as well as someone else i know has the same problem. it feels as if i have no aim assist and cant trace the bubble i play off sync 12k dpi did something update to off sync or whats going on
« Last Edit: 04:53 PM - 07/31/20 by mist4fun »

Offline Stuhtz

  • Member
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #1 on: 12:19 AM - 07/31/20 »
 things i tried switching PS4 controller, different mice, keyboards hard resets and factory resets

Offline Acapella

  • Member
  • *
  • Posts: 86
    • View Profile
Re: XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #2 on: 01:34 AM - 07/31/20 »
ever since 3 days ago i pushed forced game download on my xim app my ads has not been working the same as well as someone else i know has the same problem. it feels as if i have no aim assist and cant trace the bubble i play off sync 12k dpi did something update to off sync or whats going on
what game are you playing? Do you mind sharing your full config? Typically high dpi and sync off will give you the weakest aim assist possible, perhaps you could try default sync?

Offline Stuhtz

  • Member
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #3 on: 07:33 AM - 07/31/20 »
I have been using my settings for 2+ years and found perfect settings that fit me i already messed with default and off sync. It seems that my settings changed overnight or when i pushed force games download on the xim app it updated the ST's in a negative way especially for Cod I cant track people the same

Online mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 54243
    • View Profile
Re: XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #4 on: 09:19 AM - 07/31/20 »
I'm not sure why that would be, updating the library shouldn't actually do anything to your existing configs or support. It does allow newly created configs to use the latest support.

Which CoD are you playing and can you reproduce the issue each time the library is updated?
Have a problem with your XIM APEX? Find a solution in the XIM APEX Support FAQ
XIM APEX Quick Start Guide   |   XIM Instructional Videos

Offline Stuhtz

  • Member
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #5 on: 12:23 PM - 07/31/20 »
I'm not sure why that would be, updating the library shouldn't actually do anything to your existing configs or support. It does allow newly created configs to use the latest support.

Which CoD are you playing and can you reproduce the issue each time the library is updated?

WW2 and mw
the thing is it randomly started doing this for ads. Many other people are having this problem too and i did recreate configs getting the same results

Online mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 54243
    • View Profile
Re: XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #6 on: 04:48 PM - 07/31/20 »
Could you please share which console you are using?

MW was updated in March but WWII support hasn't been updated on either platform. Unless a new config was created your MW config should feel the same. If it's happening sometimes but not always it's probably game or console related but it could be from XIM too. I can take a look at your APEX's tracelog if you would like to ensure there are no timing or device errors in the log. Here's how to do that:

The link below contains instructions on how to capture the log. Be sure to have the log window open while gaming. After the issue occurs please share the last 20-30 lines of the log in your message here. Note the instructions are the same for both XIM4 and XIM Apex.

http://cloud.xim.tech/Debug/XIM4TraceLog.pdf

-

In the meantime, it may help to start completely from scratch. To do this, factory reset without restoring a backup. Create a new config without restoring the config from code to avoid restoring corruption. Use default settings at first then adjust your config to settings that have been known to work in the past.
Have a problem with your XIM APEX? Find a solution in the XIM APEX Support FAQ
XIM APEX Quick Start Guide   |   XIM Instructional Videos

Offline Stuhtz

  • Member
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: [ACTIVE] XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #7 on: 05:18 PM - 08/01/20 »
My settings are never like this and shouldn't be like this on off sync why would it randomly change? I never had this problem.
12k DPI off sync
32 29 my ads shouldnt be this slow on OFF
https://gyazo.com/9d976d03a56dae36ab1a534de1e98252
[00634] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 56, 62,1000] U[50] [12] *^
HR[00] HT[01] DV[01] TR[07] BT[00] TW[00] UI[00] EN[00]
T0[145] | [145] | [ 2] [C]
P4[124] P4[125]
[00635] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 58, 64,1000] U[50] [11] *^
[00636] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 55, 64,1000] U[50] [11] *^
[00637] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 57, 64,1000] U[50] [13] *^
[00638] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 56, 62,1000] U[50] [09] *^
[00639] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 56, 64,1000] U[49] [12] *^
HR[00] HT[01] DV[01] TR[07] BT[00] TW[00] UI[00] EN[00]
T0[144] | [144] | [ 5] [C]
P4[124] P4[124]
[00640] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 58, 64,1000] U[50] [11] *^
[00641] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 55, 63,1000] U[50] [11] *^
[00642] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 57, 59,1000] U[50] [13] *^
[00643] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 56, 60,1000] U[50] [09] *^
[00644] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 56, 63,1000] U[49] [12] *^
HR[00] HT[01] DV[01] TR[07] BT[00] TW[00] UI[00] EN[00]
T0[144] | [144] | [ 3] [C]
P4[124] P4[124]
[00823] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 55, 61,1000] U[50] [24] *^
HR[04] HT[07] DV[00] TR[08] BT[00] TW[00] UI[00] EN[00]
T0[183] | [183] | [ 4] [C-MK-K]
NL[135] GK[104] GK[107] NL[104] GK[104] GM[106] P4[126] P4[158]
[00824] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 55, 62,1000] U[50] [19] *^
[00825] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 54, 62,1000] U[50] [23] *^
[00826] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 56, 61,1000] U[50] [21] *^
[00827] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 54, 62,1000] U[50] [21] *^
[00828] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 55, 61,1000] U[50] [24] *^
HR[04] HT[07] DV[00] TR[08] BT[00] TW[00] UI[00] EN[00]
T0[197] | [197] | [ 2] [C-MK-K]
NL[141] GK[104] GK[140] NL[104] GK[105] GM[103] P4[143] P4[157]
[00829] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 55, 62,1000] U[50] [20] *^
[00830] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 54, 62,1000] U[49] [23] *^
[00831] Q[0] E[50] M[0] | S[0] C[0] T[0] I[0] R[ 56, 206,1000] U[50] [22] *^

Offline OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 37835
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: [ACTIVE] XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #8 on: 08:20 PM - 08/01/20 »
I don't see any timing or translations errors here.
Get the most out of your XIM APEX, read the XIM APEX Support FAQ.

Offline Stuhtz

  • Member
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: [ACTIVE] XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #9 on: 08:44 PM - 08/01/20 »
What do you think I should do I have had the same settings for 3+ years and all of asudden my ADS is aim assist feels off with no changes to mouse or config I also have friends that play on same settings with the same problems anyway this could be looked into

Online mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 54243
    • View Profile
Re: [ACTIVE] XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #10 on: Today at 09:09 AM »
Which console are you using? If on Xbox check if audio compatibility mode is where it should be normally for you. As for why it suddenly happened I don't know but there are many device errors in the log, did you say you had another mouse to test with?

A change to the game's look mechanics could cause this but I haven't see other reports like this. Which console are you using? I can take a look at the game and check for changes.
Have a problem with your XIM APEX? Find a solution in the XIM APEX Support FAQ
XIM APEX Quick Start Guide   |   XIM Instructional Videos

Online mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 54243
    • View Profile
Re: [ACTIVE] XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #11 on: Today at 01:20 PM »
Also, could you please check if this table is working for you? Specifically when converting Off with the other settings.

Sensitivity conversion between Synchronize settings:

Default > Off: x8 | Common: 2 | Slow: 4

Common > Off: x16 | Default: x2 | Slow: 2

Slow > Off: x32 | Default: x4 | Common: x2

Off > Default: 8 | Common: 16 | Slow: 32
Have a problem with your XIM APEX? Find a solution in the XIM APEX Support FAQ
XIM APEX Quick Start Guide   |   XIM Instructional Videos

Offline Stuhtz

  • Member
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: [ACTIVE] XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #12 on: Today at 03:46 PM »
Im on ps4 and Ive been playing off sync for 4+years with the xim on 12k 1000hz both consoles never felt a problem. I also know other people that have been playing on the same settings dpi etc forever and are experiencing these problems as well. I tried multiple mice. I used the dividers and they work for the most part but nothing feels like the off sync that I used to have. Please rework something or go back if possible its like this for every Cod at least give it a look at because it does affect gameplay severely.
Equipment tried
Mice:Logitech g pro. Cape Town 2 finalmouse, gloriuus model o and a g502
Keyboards: log g pro cool master rapid fire x and also without a keyboard
Controllers: the same one that the ps4 pro came with. Bought a new one as well
Ive also tried factory resetting as well.
Please help  this is coming from a lot as people as well
« Last Edit: Today at 04:21 PM by Stuhtz »

Online mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 54243
    • View Profile
Re: [ACTIVE] XIM ADS TRANSLATOR ERROR
« Reply #13 on: Today at 04:36 PM »
Thanks. Is there anything else you want to add about the issue description other than aim assist feels different?

Also, could you please check if this table is working for you? Specifically when converting Off with the other settings.

Sensitivity conversion between Synchronize settings:

Default > Off: x8 | Common: 2 | Slow: 4

Common > Off: x16 | Default: x2 | Slow: 2

Slow > Off: x32 | Default: x4 | Common: x2

Off > Default: 8 | Common: 16 | Slow: 32
Have a problem with your XIM APEX? Find a solution in the XIM APEX Support FAQ
XIM APEX Quick Start Guide   |   XIM Instructional Videos