XIM Community

[RESOLVED] cant get new xim apex setup to work  (Read 514 times)

Offline Destroyer-86

  • Member
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • PSN ID: Destroyer-861337
[RESOLVED] cant get new xim apex setup to work
« on: 12:12 PM - 01/10/20 »
Hi All,

I've just bought a xim apex and a Logitech g703 and a corsair k63 keyboard.
I cant get any of them to work. steps I've already taken.

Update the xim apex with my pc now has latest firmware
connect the xim apex to my ps4 pro and connect it with my phone manager on android it sees the corsair keyboard and it sees the Logitech mouse and the controller.
everything is plugged into the right ports.

Keyboard is connected wired just to get unsupported things out of the way.
I've downloaded the latest games config with the manager and setup my game profiles.

What am I missing to get things working at all?
« Last Edit: 10:14 AM - 01/13/20 by mist4fun »

Offline d1sable

  • MVP
  • *
  • Posts: 1176
    • View Profile
  • PSN ID: YouTube_d1sable
Re: cant get new xim apex setup to work
« Reply #1 on: 12:33 PM - 01/10/20 »
Controller in usb mode instead of bluetooth?

Does the manager register key presses?


Offline Destroyer-86

  • Member
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • PSN ID: Destroyer-861337
Re: cant get new xim apex setup to work
« Reply #2 on: 01:21 PM - 01/10/20 »
controller is working on blutooth mode do I need to put it into wired mode? I've yes how do I do this?

controller is working while connected. mouse and keyboard aint doing nothing

Offline Destroyer-86

  • Member
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • PSN ID: Destroyer-861337
Re: cant get new xim apex setup to work
« Reply #3 on: 04:22 PM - 01/10/20 »
I've set my control to cable it works when the cable is directly connected to the ps4. when its not the controller doesnt respond anymore when plugged in to the apex hub. is that supposed to happen?

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 58833
    • View Profile
Re: cant get new xim apex setup to work
« Reply #4 on: 05:33 PM - 01/10/20 »
Yes, setting the communication method to USB instead of bluetooth is needed if this option is available to your controller. It sounds like it's behaving correctly when XIM is not used.

If you haven't yet, it may help to test the controller in other ports on the hub and test other data cables with the controller.

Your K63 may need to enter bios mode before it's used away from a PC. To do this press and hold Windows Lock + F1 for a few seconds.
Have a problem with your XIM? Find a solution
NEXUS Support FAQ | APEX Support FAQ | XIM4 Support FAQ | Instructional Videos

Offline Destroyer-86

  • Member
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • PSN ID: Destroyer-861337
Re: [ACTIVE] cant get new xim apex setup to work
« Reply #5 on: 06:42 PM - 01/10/20 »
I needed to do a hard reset. got the controller keyboard and mouse working now finally.
only thing I cant get working yet is change the controls. I can load the config set the mouse polling rate to 1000hz. and I don't see the key binding part. anyone can help with this?

Offline antithesis

  • MVP
  • *
  • Posts: 13946
    • View Profile
    • Mod Squad
Re: [ACTIVE] cant get new xim apex setup to work
« Reply #6 on: 10:36 PM - 01/10/20 »
You need to add a game config to XIM APEX to edit key bindings. Please watch the Quick Start video - https://xim.tech/start.

Official Australian distributor for
XIM NEXUS, XIM APEX, Titan One & Titan Two at Mod Squad
XIM APEX demos on Twitch and YouTube. Follow Twitter for live stream alerts

Offline Destroyer-86

  • Member
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • PSN ID: Destroyer-861337
Re: [ACTIVE] cant get new xim apex setup to work
« Reply #7 on: 08:25 AM - 01/11/20 »
I've watched the tutorials but I don't see the sense for ads and aim. also don't see any key bindings. can someone help me explain this part to get it working? yes I have the profiles loaded.

Offline Destroyer-86

  • Member
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • PSN ID: Destroyer-861337
Re: [ACTIVE] cant get new xim apex setup to work
« Reply #8 on: 09:16 AM - 01/11/20 »
I got my xim apex once to show ads and key binding. after closing app on android phone and loading the profile it never game back. it only works once after factory default reset. anyone has any idea to get this part working? also tried a second phone iPhone same issue. no key bindings or ads config to set.

Offline d1sable

  • MVP
  • *
  • Posts: 1176
    • View Profile
  • PSN ID: YouTube_d1sable
Re: [ACTIVE] cant get new xim apex setup to work
« Reply #9 on: 09:23 AM - 01/11/20 »
Try a different keyboard.

Corsair are dodgy on xim

Offline Destroyer-86

  • Member
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • PSN ID: Destroyer-861337
Re: [ACTIVE] cant get new xim apex setup to work
« Reply #10 on: 02:42 PM - 01/11/20 »
corsair are dodgy 4 real?? it a wired keyboard all keyboards are the same. I've nobody know how to fix this im going to return the xim.

Offline d1sable

  • MVP
  • *
  • Posts: 1176
    • View Profile
  • PSN ID: YouTube_d1sable
Re: [ACTIVE] cant get new xim apex setup to work
« Reply #11 on: 03:13 PM - 01/11/20 »
Im no expert, i just am aware that many corsair struggle to work with the Xim.

They may have addressed  it since then.

Offline Destroyer-86

  • Member
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • PSN ID: Destroyer-861337
Re: [ACTIVE] cant get new xim apex setup to work
« Reply #12 on: 01:30 AM - 01/12/20 »
the keyboard and mouse is working fine. I just don't have any option in my profiles seems to be a xim thingy

Offline antithesis

  • MVP
  • *
  • Posts: 13946
    • View Profile
    • Mod Squad
Re: [ACTIVE] cant get new xim apex setup to work
« Reply #13 on: 01:53 AM - 01/12/20 »
Head to XIM APEX Manager > Global Settings and tick the box for Enable expert configuration. Everything will gel after that.

Just remember to swipe from right to left to view the HIP and ADS pages :)

Official Australian distributor for
XIM NEXUS, XIM APEX, Titan One & Titan Two at Mod Squad
XIM APEX demos on Twitch and YouTube. Follow Twitter for live stream alerts

Offline Destroyer-86

  • Member
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • PSN ID: Destroyer-861337
Re: [ACTIVE] cant get new xim apex setup to work
« Reply #14 on: 03:33 AM - 01/12/20 »
antithesis you are the man thanks for telling me to swipe. that is not anyware to be found on how to get there. I got the k63 wirelessly working its a beast.

thanks everyone for support.


Admin