XIM Community

New Fortnite st released  (Read 12771 times)

Offline ilkre4

  • Member
  • *
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: New Fortnite st released
« Reply #45 on: 11:52 AM - 10/23/19 »
I do agree the new ST feels wayyyyy better than the old.

Quote

Boost Ramp Time isn't included because it's not used when using the settings listed. Ramp Time is disabled with Boost set to 0% so you can have Ramp Time set to anything because it isn't used.

We had supported Builder Pro in earlier versions I believe but the community requested Combat Pro so it was changed. There would need to be a large demand to switch back.

Not sure if youíre confused but I have not seen a single person on this forum or anywhere that uses combat pro. Would this make a difference on the STs? I donít see how it would but if it does I think a builder pro ST is definitely needed.....

Offline TammyGucci

  • Member
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
  • PSN ID: TammyGucci
Re: New Fortnite st released
« Reply #46 on: 12:11 PM - 10/23/19 »
Ok no judgement here ok.. Iím new to this stuff. Is this new s/t supposed to remove the aim assist that it would give me because it thinks I am a controller? Or is it supposed to stack the aim assist on top of my mouse and keyboard movement? Or is the new s/t supposed to negate the aim assist bubble because most people prefer to override aim assist? I sort of like the snappiness of AA personally. I honestly just need a little guidance. Iím running 250hz polling too because I was told it would make the AA more snappy. Also have it at 4000dpi. Iím probably all over the place here because I took too much random advice. This post is also probably annoying because I sound like an idiot - but again Iím new. I am using a G502. Could I get a little guidance?

Offline Rrerbacam

  • Member
  • *
  • Posts: 258
    • View Profile
Re: New Fortnite st released
« Reply #47 on: 12:14 PM - 10/23/19 »
Will xim4 get the ow and fn update?

Offline Naj

  • MVP
  • *
  • Posts: 550
    • View Profile
  • PSN ID: najmul_2k10
Re: New Fortnite st released
« Reply #48 on: 12:25 PM - 10/23/19 »
Questions:
Is the new ST trained on linear ?
Is the foot controller option also trained for the ST?

Offline Kuzzad

  • Member
  • *
  • Posts: 252
    • View Profile
Re: New Fortnite st released
« Reply #49 on: 12:32 PM - 10/23/19 »
Questions:
Is the new ST trained on linear ?
Is the foot controller option also trained for the ST?


No and no

Offline ripla11111

  • Member
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
  • Gamertag: AnimateCactus8
Re: New Fortnite st released
« Reply #50 on: 01:11 PM - 10/23/19 »
So guys, which synchronisation u using with the new St?

Offline Naj

  • MVP
  • *
  • Posts: 550
    • View Profile
  • PSN ID: najmul_2k10
Re: New Fortnite st released
« Reply #51 on: 01:45 PM - 10/23/19 »
New st low-key sucks 😭 the aim assist is still way to strong I donít feel like am playing with a mouse anymore feels like am playing on controller . The movements feel weird but everything else is okay .

Offline Verone-

  • Member
  • *
  • Posts: 167
    • View Profile
  • PSN ID: Verone-
Re: New Fortnite st released
« Reply #52 on: 01:54 PM - 10/23/19 »
Did you try aim assist strength in-game settings?

Offline DaTz

  • Member
  • *
  • Posts: 153
    • View Profile
  • Gamertag: DaTz
  • PSN ID: DaTzBrAnDoN
Re: New Fortnite st released
« Reply #53 on: 02:47 PM - 10/23/19 »
loving the new st... my aim is on point and doesnt feel all floaty as before

Offline Notedly

  • Member
  • *
  • Posts: 59
    • View Profile
Re: New Fortnite st released
« Reply #54 on: 03:56 PM - 10/23/19 »
What DPI and Sync settings u all using ? Because the aim assist feels way to strong?

Offline Bb4life1991

  • MVP
  • *
  • Posts: 882
    • View Profile
  • Gamertag: YT Boogeyman
Re: New Fortnite st released
« Reply #55 on: 04:05 PM - 10/23/19 »
No dpi or sync is gonna cut through that aim assist u better either lower the aim assist strength or up ur ads sensitivity a bit to cut through it

Offline ilkre4

  • Member
  • *
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: New Fortnite st released
« Reply #56 on: 04:12 PM - 10/23/19 »
What DPI and Sync settings u all using ? Because the aim assist feels way to strong?
12k dpi
Sync default

Offline Stalker

  • Member
  • *
  • Posts: 141
    • View Profile
Re: New Fortnite st released
« Reply #57 on: 06:02 PM - 10/23/19 »
with new ST everything feels amazing, smooth, and with new aim assist it feels like pc its not so sticky like was on old settings.

I am using 4k DPI 500hz
HIP Sync OFF 19
ADS Sync COMMON 3.5

settings in game standard

then jump in here for a 30-60 min adjust your sens HIP and ADS as needed, get your muscle memory and you are done.:)

https://www.youtube.com/watch?v=vRxfAGq-TR0

Offline Neo1089

  • Member
  • *
  • Posts: 50
    • View Profile
Re: New Fortnite st released
« Reply #58 on: 11:14 PM - 10/23/19 »
with new ST everything feels amazing, smooth, and with new aim assist it feels like pc its not so sticky like was on old settings.

I am using 4k DPI 500hz
HIP Sync OFF 19
ADS Sync COMMON 3.5

settings in game standard

then jump in here for a 30-60 min adjust your sens HIP and ADS as needed, get your muscle memory and you are done.:)

https://www.youtube.com/watch?v=vRxfAGq-TR0.

I tried sync off on HIP, but it was strange, sometimes the aim would ďstutterĒ, donít know how to explain..any particular reason you are using Sync off? Common on both Hip and ADS feels better to me

Offline DJSeph

  • Member
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
  • Gamertag: DJSeph355
Re: New Fortnite st released
« Reply #59 on: 12:06 PM - 10/24/19 »

Would it hurt to use Legacy 🥶
.    Yes Legacy isn't trained with the new ST, Use the new recommend settings then adjust XIM settings to what you prefer also there will be a slowdown on your ramps cause we cant use just a HIP profile anymore as the Ingame HIP/ADS now use a separate look mechanic. If you want to avoid the slowdown you will now either have to use a new button for ramps. I use sniper button on the Logitech G502 or use the previous ST with Legacy settings.

Then what is the sense if I have to retrain my mind to use a different button for ramps? I have everything just the way I like it. Might just go native KB/M.


Admin