XIM Community

[ACTIVE] XIM 4 disconnecting  (Read 56 times)

Offline KodRaiN

  • MVP
  • *
  • Posts: 540
  • Code Reign
    • View Profile
  • Gamertag: KodRaiN
[ACTIVE] XIM 4 disconnecting
« on: 11:59 PM - 01/07/19 »
the XIM will stay on, but the peripherals all turn off.  I have to reconnect the XIM which takes me out of the game for a good 30 seconds.  I'm running the latest firmware and everything.  This is a new problem that just started a few months ago and is getting worse.  I've tried a new micro USB.  I would really prefer to not have to use a powered hub that only adds to this mess of cables.  Is this the end of my XIM4? Do I need to upgrade to the apex now and drop $100?
« Last Edit: 10:09 AM - 01/08/19 by mist4fun »

Offline KodRaiN

  • MVP
  • *
  • Posts: 540
  • Code Reign
    • View Profile
  • Gamertag: KodRaiN
Re: XIM 4 disconnecting
« Reply #1 on: 04:17 AM - 01/08/19 »
The only thing I can think of is maybe either my G500 or my G13 are shorting out?  I may have had this problem with an old  G500 on the XIM3. 


Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 50913
    • View Profile
Re: XIM 4 disconnecting
« Reply #2 on: 10:07 AM - 01/08/19 »
The G500 and other logitech mice as old or older are unfortunately known to develop a cable short where it attaches to the mouse from wear. I recommend testing a spare mouse if you have one. If you don't experience the issue with a spare mouse then it may be time to replace the G500.
Have a problem with your XIM APEX? Find a solution in the XIM APEX Support FAQ
XIM APEX Quick Start Guide   |   XIM Instructional Videos