XIM Community

[RESOLVED] XIM4 : Everything is connected but nothing works.  (Read 88 times)

Offline Sac-

  • Member
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Hello, I have a problem with my xim4, all my devices are connected and all my inputs are displayed on my xim4 manager, including those of my controller, but nothing happens in the game, it does not work. :-\
I already tried to change the cable of my controller , factory reset the xim, hard reset my console, put my controller in usb mode ... But none of that worked. :'(
I had already used my xim4 before and everything worked well. What should i do ?

My firmware version is 4.00.20171004.
Oh and sorry if there are any errors in my post, English is not my native language. :-[
« Last Edit: 11:11 AM - 05/18/18 by mist4fun »

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 42317
    • View Profile
Re: XIM4 : Everything is connected but nothing works.
« Reply #1 on: 08:17 AM - 05/18/18 »
Welcome to the community. The steps you've taken look good and your firmware looks up to date. Could you please share your setup so we can learn more about the issue?

mouse:
keyboard:
extras: third party hub, switch, extended cables, titan, cronus?
Have a problem with your XIM4? Find a solution in the XIM4 Support FAQ
XIM4 User Manual   |   XIM Instructional Videos

Offline Sac-

  • Member
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Thanks !
Here are my devices :

Mouse : Logitech g502
Keyboard : Klim Chroma
Extras : Nothing

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 42317
    • View Profile
Could you please disconnect XIM4, disconnect the keyboard and reconnect using this port order?

port 1: mouse
port 2: empty
port 3: controller

Do you see 4x green lights at the end of XIM4's startup and does the mouse now work in game?
Have a problem with your XIM4? Find a solution in the XIM4 Support FAQ
XIM4 User Manual   |   XIM Instructional Videos

Offline Sac-

  • Member
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
I see the 4 green flashes. As for the mouse it turns on and if i make quick movements i can see the red flashes indicating that I'm going too fast so i guess it work although nothing happens in the game, I just have the message asking me to reconnect my controller.

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 42317
    • View Profile
Thanks, are you playing on PS4? If so do you have your console communication method set to USB instead of bluetooth?

Settings > Devices > Controllers > Communication Method

Have a problem with your XIM4? Find a solution in the XIM4 Support FAQ
XIM4 User Manual   |   XIM Instructional Videos

Offline Sac-

  • Member
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Yes i'm on PS4, i tried in usb mode and it did not work and my xim4 flashed purple.

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 42317
    • View Profile
If you have the option for USB mode you must use it, your XIM4 won't function without it. I recommend toggling USB mode to bluetooth, restart the console and then toggle it back to USB mode. This has helped others with this issue. Please try this without the keyboard attached, it may be contributing to the issue due to high power.
Have a problem with your XIM4? Find a solution in the XIM4 Support FAQ
XIM4 User Manual   |   XIM Instructional Videos

Offline Sac-

  • Member
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
I just tried it and it works ! Thank you so much !  :)

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 42317
    • View Profile
Great, I'm glad that helped.
Have a problem with your XIM4? Find a solution in the XIM4 Support FAQ
XIM4 User Manual   |   XIM Instructional Videos