XIM Community

500hz Fortnite BR Profile Settings ver 1.0, DISABLE XIM ADS  (Read 6034 times)

Offline Pallo420

  • Member
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
  • Gamertag: Pallo420
I will be using a razer tartarus and a logitech G502 Mouse on an Xbox One X.
The smartphone app is awesome and allows you to map keys right through it.
Major update and went away from 1000hz and 12k DPI
This finally feels right, no float, it goes exactly where you think it should.  Pump shotguns "work" again, lining up snipes very fast feels good, AR feels good with initial auto aim hits.
No more minor complaints with this setup!
This is a high sensitivity setup, I can 180 with minimal mouse movement.  Must have a steady hand or you will miss alot of shots, otherwise lower sens to your liking.
No longer using XIM ADS system, using builder pro messes slows it down while building stairs (ADS button)

** Fortnite BR Setup with Firmware -- Latest: http://xim.tech/latest
Mouse -- Logitech G502
Mousepad -- Large Hard Pad (Logitech G440)
Mouse DPI -- 3200dpi
Mouse Polling -- 500hz
Xim Polling -- 500hz

*** AIM SENSITIVITY ***
Hip -- 25.00
ADS -- DISABLED ON XIM - SET ADS AND SCOPE INSIDE FORTNITE SETTINGS
Smoothing -- 0
Synchronize -- Common

If you don't like this feel, look at: http://community.xim.tech/index.php?topic=60845.0

*** In game settings:  (from https://community.xim.tech/index.php?topic=43775.0#post_X10DE)
Button Layout: BUILDER Pro
Controller Sensitivity X: 10
Controller Sensitivity Y: 10
Gamepad ADS Sensitivity: 0.56
Gamepad Scope Sensitivity: 0.69
Aim Assist: ON (aim "locking" feels different but still helps a little (maybe?)
Building Reset: ON
Controller Autorun: ON (I think they finally fixed the weird move by itself glitch, just nice to have on)
« Last Edit: 09:46 AM - 07/27/18 by Pallo420 »

Offline Pallo420

  • Member
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
  • Gamertag: Pallo420
Re: Fortnite BR Profile Settings [WIP]
« Reply #1 on: 12:11 PM - 03/02/18 »
Tartarus Key Mapping: (DONE THROUGH SMARTPHONE APP)

(Keys Numbered 1 to 15 left to right)
01 - Tab
02 - Q - DPAD Left (Kinda need for switching in builder pro)
03 - W --> Inventory
04 - E - DPAD Right
05 - R --> Game Menu
06 - Caps Lock --> Crouch
07 - A --> Sprint
08 - S --> Reload /Pickup Item
09 - D --> Jump
10 - F --> Harvest Weapon
11 - Shift
12 - Z --> Previous Weapon (Redundant, on mouse too)
13 - X --> Emote
14 - C --> Next Weapon (Redundant, on mouse too)
15 - V

** If Annoying Issue with menus moving by 2, Then make sure that DPad Left / Right isn't bound to anything, might of defaulted to Left Arrow, Right Arrow **
Movement Mapping (Left Joystick):
UP --> Movement Forward
Down --> Movement Backward
Left --> Move left
Right --> Move Right

Alt Key - Toggle Aux Profile with Maximum Sens (for RIP guided missle or ridiculous map coverage)
Spacebar --> [Open Map Keybind]

With this setup i always have a finger directly over crouch, Sprint, Reload / interact, and jump.
Weapon / build switching mainly on keyboard, with option on mouse too.
Build button on mouse feels better since my right hand would normally engage build mode on controller
« Last Edit: 08:43 AM - 06/29/18 by Pallo420 »

Offline Pallo420

  • Member
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
  • Gamertag: Pallo420
Re: Fortnite BR Profile Settings [WIP]
« Reply #2 on: 12:12 PM - 03/02/18 »
G502 Key Mapping / Macros: (how to http://support.logitech.com/en_in/article/Create-macros-for-gaming-mice-and-keyboards-with-Logitech-Gaming-Software?product=a0qi00000069uqwAAA#obm_mode)

*** MOUSE SET TO 3200DPI *** (Done through Logitech Gaming Software, can have multiple profiles to play around with; data is stored on mouse)



Mouse Buttons (Mapped through Smartphone App):
Left Click --> Fire
Right Click --> ADS
Click Wheel --> Xbox Button
(Image Button 2) - [DPI Switch Higher] Remap in Logitech Software, don't want DPI to change during game.
(Image Button 3) - [DPI Switch Lower]  Remap in Logitech Software, don't want DPI to change during game.
(Image Button 4) --> b (Build, set mouse bind in Logitech to b, then apex sees it)
(Image Button 5) --> Next Weapon (RB, set mouse bind in Logitech to c, then apex sees it)
(Image Button 6) --> Previous Weapon (LB, set mouse bind in Logitech to z, then apex sees it)

Simple macros only stored to mouse.  Auto building bases would require SandhawC or Titantwo device.
SandhawC WIP for Apex: http://community.xim.tech/index.php?topic=59200.0

[WIP]
« Last Edit: 08:37 AM - 06/29/18 by Pallo420 »

Offline Pallo420

  • Member
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
  • Gamertag: Pallo420
Re: Fortnite BR Profile Settings [WIP]
« Reply #3 on: 01:00 PM - 03/02/18 »
Advanced Settings:
Read First: https://community.xim.tech/index.php?topic=57936.0

Will be trying out the "Standard' smart translator.

[WIP] May or may not create advanced settings
« Last Edit: 10:36 PM - 03/02/18 by Pallo420 »

Offline Mdart83

  • Member
  • *
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: Fortnite BR Profile Settings [WIP]
« Reply #4 on: 12:00 PM - 03/03/18 »
Can you share your g502 macros?

Great post, thanks for sharing. What platform do you play on?

Offline said the sky

  • Member
  • *
  • Posts: 338
  • 420-710-DABS
    • View Profile
  • PSN ID: Ricko229
Re: Updated for 1000hz Fortnite BR Profile Settings [WIP]
« Reply #5 on: 12:23 AM - 03/05/18 »
nice post. looking forward to finding some settings for fortnite soon. do you know about the g403 and maybe any specific settings? the 2 buttons on the side can't be used to build right? lol... i can just remap to my ducky kb though i suppose?
Logitech G Pro @ 12000 DPI 1000 Hz
Zowie G-SR Mousepad
Zowie Camade Bungee
BenQ XL2411Z Monitor
Ducky One Tenkeyless Blue LED Cherry MX Red Keyboard

Offline Pallo420

  • Member
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
  • Gamertag: Pallo420
Re: Updated for 1000hz Fortnite BR Profile Settings [WIP]
« Reply #6 on: 12:37 PM - 03/08/18 »
I changed my mouse side button to build, just feels better.  I don't think macros are worth it unless you get a titan one etc for more advanced macros.  One exception: double tactical shotgun rapid fire.  I think that is a thing?  Would be fairly easy to make a macro in the logitech gaming software to achieve that.  But personally I don't like carrying 2 tac shotguns, let alone spraying it, i prefer to oneshot people with a shotgun (pump) headshot.  Which so far seems to be slightly more accurate due to using a mouse to aim.  Kudos to the XIM creator.  This really is flawless so far.
« Last Edit: 01:39 PM - 03/08/18 by Pallo420 »

Offline KOB_BB85

  • Member
  • *
  • Posts: 91
    • View Profile
Re: Updated for 1000hz Fortnite BR Profile Settings [WIP]
« Reply #7 on: 02:33 PM - 03/08/18 »
Hi Pallo !

Do you know how to create a macro to build a wall or stairs, and configure it on the bouttons 5 and 6 on the G502 ?

Your mouse button 4 is detected by the Xim app ? I have the Xim 4 for now and this button is not detected.

Thanks you.

Offline Pallo420

  • Member
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
  • Gamertag: Pallo420
Re: Updated for 1000hz Fortnite BR Profile Settings [WIP]
« Reply #8 on: 03:49 PM - 03/08/18 »
Yes the apex detects all the mouse buttons.  As far a selecting a certain piece to build open Logitech Gaming Software on a computer and select which button to macro to (make sure it is being saved on the mouse).  Then in the macro creation window you just hit what keys you want.  I would add timing of 50 or maybe less to avoid not registering (0.05 seconds between each).
Replace ["stuff"] with whatever key etc you bound that action to.
Example to select ramp: [Build Button] Delay 0.05 [Next Weapon] Delay 0.05 [Next Weapon]
This would probably be closest to a PC select piece.
Optional to place [Fire Button]Delay 0.05 [Build Button] at end of macro to do it all in one button press.  May need to adjust timing and depending on server lag switching in and out for building multiple times very fast may cause issues. 
I tried this and it works, but it just feels weird since i've been using a controller until now.
« Last Edit: 04:08 PM - 03/08/18 by Pallo420 »

Offline KOB_BB85

  • Member
  • *
  • Posts: 91
    • View Profile
Re: 1000hz Fortnite BR Profile Settings ver 0.3
« Reply #9 on: 07:32 AM - 03/09/18 »
I received mine today so I will try with the button mouse button 4 on your picture.

In fact, my problem is that I can't associate a macro to the button 6 of your picture, i can't find it in the logitech software, can you ?

Offline Pallo420

  • Member
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
  • Gamertag: Pallo420
Re: 1000hz Fortnite BR Profile Settings ver 0.3
« Reply #10 on: 12:48 PM - 03/09/18 »
I just remapped my mouse 6 to select ramp piece --> multikey macro [Build] delay 30 (0.03s) [Next Weapon] delay 30 (0.03s) [Next Weapon].
Are you using the newest version of Logitech Gaming Software (8.96)?
Update need higher delay...
« Last Edit: 12:58 PM - 03/09/18 by Pallo420 »

Offline II THE HOST II

  • Member
  • *
  • Posts: 174
    • View Profile
Re: 1000hz Fortnite BR Profile Settings ver 0.3
« Reply #11 on: 12:50 PM - 03/09/18 »
Does that macro work well? that sounds interesting.

Offline Pallo420

  • Member
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
  • Gamertag: Pallo420
Re: 1000hz Fortnite BR Profile Settings ver 0.3
« Reply #12 on: 01:14 PM - 03/09/18 »
Yes it works reliably at 30 (0.03s) between key presses, 15 (0.015) between up and down key press.

Offline Mark8010

  • Member
  • *
  • Posts: 160
    • View Profile
Re: 1000hz Fortnite BR Profile Settings ver 0.3
« Reply #13 on: 01:55 PM - 03/09/18 »
Yes it works reliably at 30 (0.03s) between key presses, 15 (0.015) between up and down key press.

Would you be kind enough to post a screenshot of the exact macro from the Logitech software, can't get it to work for me.

Thanks

Offline II THE HOST II

  • Member
  • *
  • Posts: 174
    • View Profile
Re: 1000hz Fortnite BR Profile Settings ver 0.3
« Reply #14 on: 01:58 PM - 03/09/18 »
yeah when i hit the buttons to set the macros... nothing happens.  I need to look in to how to make it work.