XIM Community

I have a picture of my xim 4 connect to a hub. I need verification if is correct  (Read 415 times)

Offline RazerOfPain

  • Member
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Hi,  I purchased a usb hub as my mouse and keyboard take a lot of power and I get random disconnect.  I would like to know if the way I have it connect is correct on the picture.  Does the usb hub power cable goes in the hub and so the xim 4 can read the input of the hub now I take the usb 2.0 type B and connect to the xim.  And then I would take the mouse and keyboard and connect it to any port on the usb hub. Link to the picture https://imgur.com/gallery/irsC6 thanks for the help

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 58732
    • View Profile
Is this the Amazon basics 2.0 hub? If so then yes this is compatible. As long as you're not using a 3.0 hub you shouldn't have any issues.
Have a problem with your XIM? Find a solution
NEXUS Support FAQ | APEX Support FAQ | XIM4 Support FAQ | Instructional Videos

Offline RazerOfPain

  • Member
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Yes amazon basic usb hub

TedRoc07

  • Guest
Is this the Amazon basics 2.0 hub? If so then yes this is compatible. As long as you're not using a 3.0 hub you shouldn't have any issues.

What is the issue with usb 3.0?? I'm fairly certain my USB Hub has USB 3.0 and I have had Zero issues with Xim4 or Apex. I may just be lucky but was just curious as to why 3.0 is an issue for some.

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 58732
    • View Profile
It's a hardware compatibility issue. You could experience stability issues but you may not. If you do then your first troubleshoot step would be to remove the hub.
Have a problem with your XIM? Find a solution
NEXUS Support FAQ | APEX Support FAQ | XIM4 Support FAQ | Instructional Videos

Offline RazerOfPain

  • Member
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Ok.  Thank You!! To verify is it connected  correctly according to the picture in the link. 

TedRoc07

  • Guest
Ok.  Thank You!! To verify is it connected  correctly according to the picture in the link.

With xim4 I always hooked my mouse to port 1 and the hub to port 2. If the setup is working as is then I'd assume you are good.


Admin