XIM Community

[RESOLVED] Restore Config Function No Longer Working?  (Read 818 times)

Offline gunit2004

  • MVP
  • *
  • Posts: 1274
    • View Profile
Is there a problem with the restore config option on the XIM4 Flash program?

Before I used to have no issues whatsoever backing up and restoring configs but now whenever I go to restore a config the flash program will crash with Windows saying it has stopped running?
« Last Edit: 08:41 AM - 05/16/17 by OBsIV »
My Setup
Xbox One + XIM 4
Monitor: Asus 24" VG248QE
Mouse: Roccat Kone Pure Owl-Eye @ 2000 DPI 500hz
Mousepad: Coolermaster Swift-RX XL
Keypad: Razer Orbweaver Chroma
Audio: Astro Mixamp -> Amplifier -> Sennheiser HD800 w/ Antlion Modmic 4.0
Overwatch Linear Setup (click here)

Offline Kochise

  • Member
  • *
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Restore Config Function No Longer Working?
« Reply #1 on: 10:03 PM - 05/15/17 »
I encountered the same issue. I'm a long time xim user and am well adapt to flashing and restoring configs. But tonight after a several month break i had this very issue when trying to flash back to 20160405 and restoring configs i know work on that release.

Offline gunit2004

  • MVP
  • *
  • Posts: 1274
    • View Profile
Re: Restore Config Function No Longer Working?
« Reply #2 on: 10:16 PM - 05/15/17 »
I encountered the same issue. I'm a long time xim user and am well adapt to flashing and restoring configs. But tonight after a several month break i had this very issue when trying to flash back to 20160405 and restoring configs i know work on that release.

Could it be possible that it is a server issue or something? I notice that when it crashes it seems to be downloading database from XIM4.com?

Screenshot for reference:

« Last Edit: 10:52 PM - 05/15/17 by gunit2004 »
My Setup
Xbox One + XIM 4
Monitor: Asus 24" VG248QE
Mouse: Roccat Kone Pure Owl-Eye @ 2000 DPI 500hz
Mousepad: Coolermaster Swift-RX XL
Keypad: Razer Orbweaver Chroma
Audio: Astro Mixamp -> Amplifier -> Sennheiser HD800 w/ Antlion Modmic 4.0
Overwatch Linear Setup (click here)

Offline OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 43527
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: Restore Config Function No Longer Working?
« Reply #3 on: 08:41 AM - 05/16/17 »
You will need to use the latest flash tool here which was updated yesterday with the fix: http://xim.tech/latest
Get the most out of your XIM NEXUS, read the XIM NEXUS Support FAQ.

Offline XeCuTioNR

  • Member
  • *
  • Posts: 59
  • Ambitious But Rubbish!
    • View Profile
  • Gamertag: XeCuT1oNR
  • PSN ID: XeKuTioNR
Re: [RESOLVED] Restore Config Function No Longer Working?
« Reply #4 on: 12:38 PM - 05/16/17 »
This just happend to me as well, but I was on SA3. What about those builds? Thanks!

Offline Kochise

  • Member
  • *
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Restore Config Function No Longer Working?
« Reply #5 on: 10:01 AM - 05/17/17 »
You will need to use the latest flash tool here which was updated yesterday with the fix: http://xim.tech/latest

Ok thanks OBs I will try that when I get home.  Disregard my question to you in the other thread.


Admin