XIM Community

Corsair Katar - not on any list, not working.  (Read 1039 times)

Offline Tycho

  • Member
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Corsair Katar - not on any list, not working.
« on: 08:30 AM - 04/29/16 »
Are there any troubleshooting steps to take or am I just SoL? I've installed it on my pc and saved a default profile to the device. The laser and aesthetic led light up, but no inputs are recognized. Switching to a basic 2 button mouse has everything working normally.   I know there are a few corsair devices on the not working list, but many more on the working. Please let me know if there's anything else I can try.

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 52279
    • View Profile
Re: Corsair Katar - not on any list, not working.
« Reply #1 on: 10:45 AM - 04/29/16 »
Thanks for the report. We have a new build with improved hardware compatibility coming soon. I would hold on to the mouse but try to use something else in the meantime.
Have a problem with your XIM APEX? Find a solution in the XIM APEX Support FAQ
XIM APEX Quick Start Guide   |   XIM Instructional Videos

Offline Tycho

  • Member
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Corsair Katar - not on any list, not working.
« Reply #2 on: 11:11 AM - 04/29/16 »
Thanks for the quick reply. I was looking forward to getting rid of the 5 year old dell mouse 'liberated'  from work, but I suppose I can wait a little while longer.

Offline brandothebug

  • Member
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Corsair Katar - not on any list, not working.
« Reply #3 on: 05:40 PM - 09/25/16 »
PLEASE GET THIS WORKING!!! the only other mouse i have is a 6 year old logitech with max dpi of 1600 lol
just went out and bought the katar because i figured it would work because the mouse i have now does and its just a 2 button mouse.

Offline OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 36323
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: Corsair Katar - not on any list, not working.
« Reply #4 on: 08:39 PM - 09/25/16 »
Welcome to the community. You tried this mouse on our latest Release Candidate build and it didn't work?
Get the most out of your XIM APEX, read the XIM APEX Support FAQ.

Offline brandothebug

  • Member
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Corsair Katar - not on any list, not working.
« Reply #5 on: 07:01 AM - 09/26/16 »
im sorry but i dont know what that means i just got the xim saturday? im guessing it needs to be updatded?

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 52279
    • View Profile
Re: Corsair Katar - not on any list, not working.
« Reply #6 on: 09:01 AM - 09/26/16 »
Yes, the latest beta firmware improves hardware support.

You can find the latest beta build by visiting the Release Candidates section of the forum linked below. Please read the installation instructions included in the download threads.

http://xim4.com/community/index.php?board=77.0
Have a problem with your XIM APEX? Find a solution in the XIM APEX Support FAQ
XIM APEX Quick Start Guide   |   XIM Instructional Videos

Offline brandothebug

  • Member
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Corsair Katar - not on any list, not working.
« Reply #7 on: 05:32 PM - 09/26/16 »
okay so it is now working but only the buttons i can shoot and ADS but i cant look around

Offline brandothebug

  • Member
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Corsair Katar - not on any list, not working.
« Reply #8 on: 05:35 PM - 09/26/16 »
i got it i had to just go into my mouse settings thank you guys for the help !!