XIM Community

CM storm Quickfire Pro not working?  (Read 831 times)

Offline zuppaman

  • Member
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
CM storm Quickfire Pro not working?
« on: 03:53 PM - 12/04/15 »
Apparently this keyboard should work since its on the compatibility list but it doesn't seem to be working correctly for me.

My newly bought Xim4 recognizes it but all the keys are mismatched. If I hit the spacebar it sees it as "ErrorRolOver" and the W key as F7. other keys are missmatched like that also. The keyboard works completely fine though on the PC, which is what I'm using to type this. Anyone know whats going on?

Currently using version 20151120 by the way.

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 52312
    • View Profile
Re: CM storm Quickfire Pro not working?
« Reply #1 on: 08:06 PM - 12/04/15 »
Is this an international layout keyboard? The quick fire TK is marked as having the same problem.
Have a problem with your XIM APEX? Find a solution in the XIM APEX Support FAQ
XIM APEX Quick Start Guide   |   XIM Instructional Videos

Offline zuppaman

  • Member
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: CM storm Quickfire Pro not working?
« Reply #2 on: 02:45 AM - 12/05/15 »
no. its not an international layout keyboard.

I'm guessing nobody else uses this keyboard. lots of topic views but no help.
oh well, thanks anyways.

Offline sss802

  • Member
  • *
  • Posts: 251
    • View Profile
Re: CM storm Quickfire Pro not working?
« Reply #3 on: 03:51 PM - 12/05/15 »
Hi is there something about n-key rollover can you disable it maybe its conflicting with the xim4

Offline MikeG

  • Member
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: CM storm Quickfire Pro not working?
« Reply #4 on: 06:26 AM - 08/17/16 »
Old topic I know, but I have the exact same problem right now.
Multiple keys are F7 or A, things like ErrorRolOver, POSTFail and VolUP.

Those are the only keys I can get out of it.

Keyboard is AZERTY layout btw, but I don't see a reason that could be the problem.


Switching between key rollovers didn't work.
« Last Edit: 06:33 AM - 08/17/16 by MikeG »

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 52312
    • View Profile
Re: CM storm Quickfire Pro not working?
« Reply #5 on: 06:04 PM - 08/17/16 »
Welcome to the community. It sounds like a compatibility issue. I don't know enough about the azerty layout but I have seen this reported from users who don't use qwerty layout keyboards. I would recommend trying the latest beta firmware which expands hardware support. I can link to it below. If this doesn't resolve the issue then I recommend trying another keyboard.

You can find the latest beta build by visiting the Release Candidates section of the forum linked below. Please read the installation instructions included in the download threads.

http://xim4.com/community/index.php?board=77.0
Have a problem with your XIM APEX? Find a solution in the XIM APEX Support FAQ
XIM APEX Quick Start Guide   |   XIM Instructional Videos