XIM Community

[ACTIVE] Xim4 stopped responding today  (Read 3218 times)

Offline peterkozmd

  • Member
  • *
  • Posts: 427
    • View Profile
[ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« on: 05:50 PM - 03/14/15 »
Xim4 suddenly not working today

g13 logitech and razer naga

did the whole process of replug in usb to xim4, bluetooth sync and pair, plugin in controller to back then mouse then keyboard start up android software

theirs no response to the m and kb even though everything looks fine
« Last Edit: 11:21 PM - 03/14/15 by OBsIV »

Offline peterkozmd

  • Member
  • *
  • Posts: 427
    • View Profile
Re: Xim4 stopped responding today
« Reply #1 on: 06:01 PM - 03/14/15 »
everything looks fine but when i try to remap the controls it seems to not be responding just listening''for the record latest firmware had no problems until now

Online OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 43622
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: Xim4 stopped responding today
« Reply #2 on: 11:21 PM - 03/14/15 »
What does Manager say for you? Does it show your mouse and keyboard input as you press buttons on it's main screen?
Get the most out of your XIM NEXUS, read the XIM NEXUS Support FAQ.

Offline roads

  • MVP
  • *
  • Posts: 19559
    • View Profile
Re: [ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« Reply #3 on: 12:24 AM - 03/15/15 »
Did you change the USB cable?
Crusade atm: none

Offline peterkozmd

  • Member
  • *
  • Posts: 427
    • View Profile
Re: [ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« Reply #4 on: 08:38 AM - 03/15/15 »
Tried various cables swapped out usb for both xim to console and controller to xim.

Xim commander won't start and says failed connecting to xim service

never had problems (besides some synching) but never like this.Bought it day 1 from the store. OBS/IV please get back to me regarding this. Thanks!

Offline peterkozmd

  • Member
  • *
  • Posts: 427
    • View Profile
Re: [ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« Reply #5 on: 08:40 AM - 03/15/15 »
I did put in an RMA but would love to resolve this without having to ship,etc but i believe i tried nearly everything i can think of

Online OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 43622
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: [ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« Reply #6 on: 10:48 AM - 03/15/15 »
This is XIM Commander? What happens when you just use Manager? Does your mouse and keyboard input show up on Manager screen?
Get the most out of your XIM NEXUS, read the XIM NEXUS Support FAQ.

Offline peterkozmd

  • Member
  • *
  • Posts: 427
    • View Profile
Re: [ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« Reply #7 on: 01:06 PM - 03/15/15 »
Plug my xim4 into pc start xim commander 4 and won't go, says can't start xim commander due to process

Online OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 43622
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: [ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« Reply #8 on: 10:48 AM - 03/16/15 »
This isn't a problem with your XIM4. I suggest not using XIM Commander and just XIM Manager to ensure everything is working as you expect. We can address the issues you are having with XIM Commander after that.
Get the most out of your XIM NEXUS, read the XIM NEXUS Support FAQ.

Offline Aiken_Drum

  • Support Staff
  • MVP
  • *
  • Posts: 4005
  • You talkin' to me?
    • View Profile
Re: [ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« Reply #9 on: 07:56 PM - 03/16/15 »
Remember that you had to modify the XIM4 Manager shortcut to add "/commander" when you started using Commander mode.  Unless you made a second shortcut, you would need to modify it again to remove that.  Otherwise it will continue to try to use the Belkin cable as its communication.  We need to know if a direct (a.k.a. "offline") configuration session works, e.g. with port 'C' connected via USB to your PC.

See the Wired Offline Configuration video, via the Instructional Videos link in my signature, for details if needed.

Offline peterkozmd

  • Member
  • *
  • Posts: 427
    • View Profile
Re: [ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« Reply #10 on: 10:05 AM - 03/18/15 »
Okay I went through the checklist of everything and somehow it works again for the time being <crosses fingers>

however i have noticed that my plugged in x1 controller seems to disconnect when i setup for kb/m. KB/m seem to work fine but i'm getting no response from the controller. I used to be able to use both as the same time previous to this. I could use my m/kb and switch to my controller if need be right next to it for navigating menus or if i wanted to use it to activate airstrikes with the directional buttons

when plugged in wireless the light stays on but the controller seems dead to response (check battery so don't think thats the issue, its wired anyways so moot mention)

anyone else encounter this? ???

Online OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 43622
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: [ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« Reply #11 on: 12:38 PM - 03/18/15 »
Are you running Manager? Is your controller showing up on the screen?
Get the most out of your XIM NEXUS, read the XIM NEXUS Support FAQ.

Offline peterkozmd

  • Member
  • *
  • Posts: 427
    • View Profile
Re: [ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« Reply #12 on: 01:17 PM - 03/18/15 »
not using manager kinda set that aside for now

i'm talking directly with xbox one console sans commander,. It seems to work now but the x1 controller attached seems to go dead even though the controller light is still on but the controller is not responding at all.

i used to be able to use it simultaneously with kb/m, controller goes to sleep now

Online OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 43622
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: [ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« Reply #13 on: 02:47 PM - 03/18/15 »
It should never do that. Did you try a different cable between your XIM4 and controller?
Get the most out of your XIM NEXUS, read the XIM NEXUS Support FAQ.

Offline peterkozmd

  • Member
  • *
  • Posts: 427
    • View Profile
Re: [ACTIVE] Xim4 stopped responding today
« Reply #14 on: 06:48 AM - 03/19/15 »
yes...bought it day 1 and it seems to just cut off power to my controller plugged in, controller no longer seen

also quite a few times i had to plug and replug in the mouse/kb for it to light up and be seen, seems kinda faulty on the power connection


Admin