XIM Community

20150212 + STv2 Feedback  (Read 117469 times)

Offline GreyMouser

  • MVP
  • *
  • Posts: 1009
  • Mostly PC now until a great exclusive pops up.
    • View Profile
    • http://www.youtube.com/user/GreyingGamer
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #390 on: 10:21 PM - 03/30/15 »
FWIW, I finally got around to rooting and installing a 5.1 ROM (Resurrection Remix) on my 2012 Nexus 7 for fun.

Installed 20150212 manager and paired perfectly once I remembered I had to press the 'P' button on the XIM4.

Bec. it's a 3rd party ROM, it may not be perfectly relevant to troubleshoot Ding Chavez's problem, but it is data.
Loadout: kb = Rantopad with Gateron red switches (model RT101-0005); m = g403; PS4 controllers = official; XIM =  XIM4

Offline Web-head

  • MVP
  • *
  • Posts: 2134
    • View Profile
  • PSN ID: Spidey
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #391 on: 01:40 PM - 03/31/15 »
I have a Nexus 6 with the latest build of Lollipop and I have no trouble pairing or connecting to XIM4 after the V2 upgrade.  I didn't even clear my BT cache.  I just told BT to forget the XIM4 and then repaired.

You are running 5.1?

Yes.  Absolute latest version.  Had an update just yesterday.

Offline Ding Chavez

  • MVP
  • *
  • Posts: 1190
    • View Profile
  • Gamertag: DcIhNaGv3z
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #392 on: 01:53 PM - 04/01/15 »
I'll make sure I have 5.1 on my Nexus today to verify and report back.

Any news regarding the nexus 5 and version 5.1?

Offline thepr0

  • MVP
  • *
  • Posts: 553
    • View Profile
    • https://www.youtube.com/user/HellOnJerzZ
  • Gamertag: xJerzZx
  • PSN ID: JerzZthepr0
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #393 on: 02:05 PM - 04/01/15 »
when are we getting the final version of this firmware?

Offline He4DHuNt3r

  • MVP
  • *
  • Posts: 1675
    • View Profile
  • Gamertag: XuK He4DHuNt3r
  • PSN ID: He4DHuNt3r_XIM
20150212 + STv2 Feedback
« Reply #394 on: 02:58 PM - 04/01/15 »
Once all the bugs are flattened ^^  :P
I just wanted to say that you are a phenomenal gamer. You make it look so easy and your gameplay has this commanding "tone" to it (i.e. not frantic -- more of a dominating calm :) ).

Offline gavin18

  • Member
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Gamertag: sojhinn
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #395 on: 05:17 PM - 04/01/15 »
No issues with my nexus 7 (2012) and Lollipop 5.1.

Offline GreyMouser

  • MVP
  • *
  • Posts: 1009
  • Mostly PC now until a great exclusive pops up.
    • View Profile
    • http://www.youtube.com/user/GreyingGamer
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #396 on: 10:55 PM - 04/05/15 »
Found a possible issue with beta fw+mgr 20150212.

Background: a) Haven't played my PS4 in awhile so system update required; b)bought BF:HL (also required updates); c)I updated my Nexus 7 to to a 3rd party LP 5.1 ROM. So lots of variables to complicate troubleshooting.

(BTW, I was on fw+mgr 20150212)

First BF:HL mp game, as Operator, my AR autofires constantly until I run out of ammo! Switch to secondary gun. Autofires one round then no firing when I press my mouse. Check my controller. Triggers are not depressed on anything. Change class to Enforcer. Can't get the shotgun to fire at all.

Troubleshooting attempts:
1) Use controller still wired to XIM: Firing unresponsive to any presses: Autofire on AR with Operator, secondary won't fire (but fires a shot every time I land after I jump)
2)Change controller's USB cable (known to be functional for data transfer): Still unresponsive after reconnecting the controller)
3)Restart PS4: Problem persists.
4) Use DS4 controller without XIM: EVERTHING IS WORKING
5) Try BO2 on my PS3 with same XIM (but PS3 controller): WORKS GREAT
6) Back to PS4, reset XIM to factory settings + reinstall manager: BF:HL problem's still there.
7) Try BF4 with settings from 6): Primary weapon autofires. (WTH!? It used to work a few weeks ago with 20150212 on my old tablet).
8. Install Manager on my Windows tablet (i.e., Maybe it's my 3rd Party Nexus ROM?): Manager connects via internal bt but autofire problem's still there.
9) Reset XIM to factory settings + reinstall manager on Windows tablet: Problem's still there.
10) Roll back XIM to fw+mgr to 20141114 on my Nexus (with LP 5.1): BF:HL WORKS AND I CAN FINALLY PLAY A GAME.

All this may be anectdotal bec. I haven't seen anyone else report this. I think it points to something with the PS4 system update not working with 20150212. Maybe I got a corrupted update that no one else got and/or my hardware is getting flaky. Really strange. I really liked 20150212.

Loadout: kb = Rantopad with Gateron red switches (model RT101-0005); m = g403; PS4 controllers = official; XIM =  XIM4

Offline OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 44163
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #397 on: 09:22 AM - 04/06/15 »
Thanks for the problem report. Does this happen on any other game for you?
Get the most out of your XIM NEXUS, read the XIM NEXUS Support FAQ.

Offline GreyMouser

  • MVP
  • *
  • Posts: 1009
  • Mostly PC now until a great exclusive pops up.
    • View Profile
    • http://www.youtube.com/user/GreyingGamer
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #398 on: 11:47 AM - 04/06/15 »
Thanks for the problem report. Does this happen on any other game for you?
You're welcome! Yes, I tried BF4 and got the same unresponsive firing (see 7) above). That's the only shooter I still own for the PS4. Indicated to me that it wasn't a problem with the BF:HL update. Along with the XIM4 + 20150212 working on PS3 with BO2, it indicates that the XIM fw+mgr installation was probably OK. Indicates a PS4 problem (system update and/or DS4 problem since PS3 uses DS3).

Hard to imagine, but I left out some troubleshooting attempts. From the chronological-ish order above, at ~ step 3), I also switching the cable from XIM to PS4 with a known-working data cable. Still got the firing problem in game. Also tried switching ports on the XIM and mice -- still got the firing problem in game.
Loadout: kb = Rantopad with Gateron red switches (model RT101-0005); m = g403; PS4 controllers = official; XIM =  XIM4

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 58850
    • View Profile
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #399 on: 11:52 AM - 04/06/15 »
How long does it take for this to occur? Is it immediate? I can flash this build and attempt to reproduce.
« Last Edit: 11:58 AM - 04/06/15 by mist4fun »
Have a problem with your XIM? Find a solution
NEXUS Support FAQ | APEX Support FAQ | XIM4 Support FAQ | Instructional Videos

Offline He4DHuNt3r

  • MVP
  • *
  • Posts: 1675
    • View Profile
  • Gamertag: XuK He4DHuNt3r
  • PSN ID: He4DHuNt3r_XIM
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #400 on: 11:53 AM - 04/06/15 »
I haven't had issues with the PS4 2.50 update ^^

Playing Hardline right now without a single hiccup
I just wanted to say that you are a phenomenal gamer. You make it look so easy and your gameplay has this commanding "tone" to it (i.e. not frantic -- more of a dominating calm :) ).

Offline GreyMouser

  • MVP
  • *
  • Posts: 1009
  • Mostly PC now until a great exclusive pops up.
    • View Profile
    • http://www.youtube.com/user/GreyingGamer
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #401 on: 12:03 PM - 04/06/15 »
How long does it take for this to occur? Is it immediate? I can flash this build and attempt to reproduce.

Yes, it's immediate.

I haven't had issues with the PS4 2.50 update ^^

Playing Hardline right now without a single hiccup

That's what I thought! Thanks for verification that no one else has this issue. As I stated, I might have a bad update download. (I could factory reset and re-DL a cloudsave, since I'm PS+, but I've been kinda stripped of free time this week).
Loadout: kb = Rantopad with Gateron red switches (model RT101-0005); m = g403; PS4 controllers = official; XIM =  XIM4

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 58850
    • View Profile
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #402 on: 12:23 PM - 04/06/15 »
I can confirm as well that this doesn't happen to me on PS4 HL using 0212 and the 2.5 update.

If you haven't already I would try to further isolate the hardware you use. You mentioned trying two mice and an alternate cable that is confirmed to pass data, this helps. What you can do now is plug in the XIM4 to the PS4 with only the controller attached and see if it happens with only the controller, then plug in only the mouse and see if it happens.

Are you using additional hardware like a hub, switch or repeater cable?
Have a problem with your XIM? Find a solution
NEXUS Support FAQ | APEX Support FAQ | XIM4 Support FAQ | Instructional Videos

Offline GreyMouser

  • MVP
  • *
  • Posts: 1009
  • Mostly PC now until a great exclusive pops up.
    • View Profile
    • http://www.youtube.com/user/GreyingGamer
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #403 on: 01:27 PM - 04/06/15 »
I can confirm as well that this doesn't happen to me on PS4 HL using 0212 and the 2.5 update.

Great! Good to know I'm the only one inconvenienced (no sarcasm intended).

If you haven't already I would try to further isolate the hardware you use. You mentioned trying two mice and an alternate cable that is confirmed to pass data, this helps. What you can do now is plug in the XIM4 to the PS4 with only the controller attached and see if it happens with only the controller, then plug in only the mouse and see if it happens.

Are you using additional hardware like a hub, switch or repeater cable?

NOooooo! Gotta re-enter my config yet again! LOL.

Eh, 'for the advancement of knowledge' I'll put 20150212 back on again tonight. I'll report back later tonight. I have not tried XIM with DS4 only (no attached mice or kb).

Also, I'm not using a hub, switch or repeater cable.
Loadout: kb = Rantopad with Gateron red switches (model RT101-0005); m = g403; PS4 controllers = official; XIM =  XIM4

Offline GreyMouser

  • MVP
  • *
  • Posts: 1009
  • Mostly PC now until a great exclusive pops up.
    • View Profile
    • http://www.youtube.com/user/GreyingGamer
Re: 20150212 + STv2 Feedback
« Reply #404 on: 11:58 PM - 04/06/15 »
Finally got around to re-installing 20150212 fw+mgr: EVERYTHING IS WORKING FINE. It's crazy.  Just for completeness I tried DS4 by itself. Worked fine with no firing problems. Can't figure out what went wrong, but just thankful things are right again.
Loadout: kb = Rantopad with Gateron red switches (model RT101-0005); m = g403; PS4 controllers = official; XIM =  XIM4


Admin