XIM Community

****ing xim config corrupted again  (Read 4030 times)

Offline MCSTABBY3

  • Member
  • *
  • Posts: 168
    • View Profile
  • PSN ID: MCSTABBY3
****ing xim config corrupted again
« on: 05:28 PM - 11/23/14 »
OMFG!!!!!!! please for the love of god!!! add a backup to the @#$% manager!!!!  My XIM4 corrupts the configs maybe once a month and I have to put them all in again

Offline OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 35284
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #1 on: 10:50 PM - 11/23/14 »
I'm sorry that happened. Can you tell us what version of the firmware you were running?
Get the most out of your XIM APEX, read the XIM APEX Support FAQ.

Offline MCSTABBY3

  • Member
  • *
  • Posts: 168
    • View Profile
  • PSN ID: MCSTABBY3
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #2 on: 06:59 AM - 11/24/14 »
It's the latest one that is not beta.

I don't have a android device so I have to hard plug it in via usb. I hit save config and the back button to go to main menu on xim manager then unplug usb from my laptop and back into ps4 and hope I don't get the white light of frustration.

It doesn't corrupt the config every time it likes to wait till I have made config a for all my games before it erases them.

I'm not the first guy with the problem I've read a few other posters on here have lost their configs too.



Btw sorry for the angry post it.  My config corrupted and I posted immediately without thinking what I was gonna say. 
« Last Edit: 08:13 AM - 11/24/14 by MCSTABBY3 »

Offline imapeakyblinder

  • Member
  • *
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #3 on: 08:17 AM - 11/24/14 »
Hello,

I am also getting this corruption often.  Same exact scenario.

Any suggestion or help will be appreciated.  I have fallen into this trap at least three times now.
Go Ahead, Make my day!

Offline MCSTABBY3

  • Member
  • *
  • Posts: 168
    • View Profile
  • PSN ID: MCSTABBY3
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #4 on: 08:58 AM - 11/24/14 »
suggestion from me is to take a picture of all the sensitivities you set for each config/subconfig so when you lose them you aren't totally F'ed

Offline OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 35284
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #5 on: 10:40 AM - 11/24/14 »
No I don't blame you, I'd be really frustrated too -- that should never happen.

The latest Beta firmware and Manager fixes a number of issues that could cause a crash that would corrupt your Configs. This is version 2014114 and is located under Release Candidates within Downloads. Since you need to re-add your Configs, I highly suggest upgrading to this build if you can.
Get the most out of your XIM APEX, read the XIM APEX Support FAQ.

Offline MCSTABBY3

  • Member
  • *
  • Posts: 168
    • View Profile
  • PSN ID: MCSTABBY3
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #6 on: 11:49 AM - 11/24/14 »
I'll give it a shot thanks!

Offline OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 35284
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #7 on: 12:58 PM - 11/24/14 »
Do you ever remember seeing your XIM4 show a solid white light before the corruption happened?

Also, even though it's not full backup/restore, please do check out the copy/paste feature for your Buttons and Mouse settings.
Get the most out of your XIM APEX, read the XIM APEX Support FAQ.

Offline imapeakyblinder

  • Member
  • *
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #8 on: 01:04 PM - 11/24/14 »
No I don't blame you, I'd be really frustrated too -- that should never happen.

The latest Beta firmware and Manager fixes a number of issues that could cause a crash that would corrupt your Configs. This is version 2014114 and is located under Release Candidates within Downloads. Since you need to re-add your Configs, I highly suggest upgrading to this build if you can.

trying to gain access to the beta tester thingy.  I applied.  i want to try that out too.
Go Ahead, Make my day!

Offline MCSTABBY3

  • Member
  • *
  • Posts: 168
    • View Profile
  • PSN ID: MCSTABBY3
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #9 on: 01:20 PM - 11/24/14 »
Do you ever remember seeing your XIM4 show a solid white light before the corruption happened?

Also, even though it's not full backup/restore, please do check out the copy/paste feature for your Buttons and Mouse settings.

I've gotten the white light of frustration every time it has happened.

I never tried out copy and paste because the first few times it happened I thought it was my fault.  Once it's corrupted I can't go in a copy the config. 

From now one I'll try the copy and past function.  It's the one you just drop it into a text document right?
« Last Edit: 01:25 PM - 11/24/14 by MCSTABBY3 »

Offline OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 35284
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #10 on: 01:40 PM - 11/24/14 »
Ok, that's the problem then. That white light is a crash and it's causing a write to your XIM4 to log the crash which is causing the corruption. The cause of that crash has been fixed in the latest Beta. Sorry that happened. The 20141114 is definitely what you want.
Get the most out of your XIM APEX, read the XIM APEX Support FAQ.

Offline Mannon

  • Member
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #11 on: 11:33 AM - 11/25/14 »
Mine has done this a lot too.  Annoying, and now I'm annoyed at myself for not using copy/paste lol.  I'm pretty sure mine was being caused by my iogear kvm. My fix has been to first unplug from the ps4, then press the button on the kvm.  I'm a bit Leary of other kvms now.  I'll update my xim also, I should pay more attention to the downloads section :)

Offline OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 35284
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #12 on: 12:41 PM - 11/25/14 »
It likely was being caused by your KVM. The latest Beta (v20141114) better supports KVM. When you use it, please be sure to go into Globals and set the "Enable USB device hot-swapping". Without that setting, your KVM won't work.
Get the most out of your XIM APEX, read the XIM APEX Support FAQ.

Offline Mannon

  • Member
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #13 on: 09:00 AM - 11/26/14 »
No dice :(

Offline abc123

  • MVP
  • *
  • Posts: 2959
  • It's as easy as ABC 123
    • View Profile
    • unofficial xim api cloud for configs
  • Gamertag: Dr Donkey Kong
Re: ****ing xim config corrupted again
« Reply #14 on: 09:02 AM - 11/26/14 »
XIM Cloud would solve this, but i'm sure they will find the real issue quickly as well.