XIM Community

Zen's BF3 Standard Config ***Updated with Mist's new deadzone to try***  (Read 69503 times)

Offline jaltuve

  • Member
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
  • Gamertag: bojote
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #75 on: 05:10 AM - 09/30/11 »
Tried the 4916 config on a switcher so I could toggle between the two and I get much more grainy skipping on 4916. 3800 seems to have a smoother higher fidelity for me. Try them both out on a switcher so you can toggle configs while ADS. Using the pistol makes it really obvious. May be difference of mice though. But try this technique to see which works best for you

using 4916 seems to skip a lot and is not as smooth. 3800 seems to be definitely a sweet spot. Zen, you have a PS3 as well? have you tried this config?

Offline Zen

  • MVP
  • *
  • Posts: 3654
    • View Profile
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #76 on: 05:48 AM - 09/30/11 »
Nope just egg box 360

Offline asilver

  • MVP
  • *
  • Posts: 2817
  • STE4LYOURFACE
    • View Profile
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #77 on: 06:51 AM - 09/30/11 »
Zen, you rock.
Dirty Tony De La Nomadz M.C.

cs:go

Offline Zen

  • MVP
  • *
  • Posts: 3654
    • View Profile
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #78 on: 06:54 AM - 09/30/11 »
You're welcome dude. Can wait to see how the smarty performs games going to be awesome with it.

Offline KrazyKarl

  • MVP
  • *
  • Posts: 571
    • View Profile
  • Gamertag: x1ArmBanditx
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #79 on: 07:18 AM - 09/30/11 »
nice 1 zen, played a bit last night and it felt great....very CoD like quikness with bf3....cant wait for the 25th and a smarty!
« Last Edit: 08:11 AM - 09/30/11 by KrazyKarl »

Offline Loki

  • MVP
  • *
  • Posts: 630
    • View Profile
  • Gamertag: Loki Revamped
  • PSN ID: LokiRevamped
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #80 on: 08:40 AM - 09/30/11 »
I haven't tried the 3800 DZ, but the 4916 worked fine for me.  My sensitivities are @ 15 for both hip and ADS, 5700 dpi.

Thanks, I will try this 8)



Please don't trivialize something you don't understand

Offline xhellionx

  • Member
  • *
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #81 on: 09:07 AM - 09/30/11 »
Tried the 4916 config on a switcher so I could toggle between the two and I get much more grainy skipping on 4916. 3800 seems to have a smoother higher fidelity for me. Try them both out on a switcher so you can toggle configs while ADS. Using the pistol makes it really obvious. May be difference of mice though. But try this technique to see which works best for you

using 4916 seems to skip a lot and is not as smooth. 3800 seems to be definitely a sweet spot. Zen, you have a PS3 as well? have you tried this config?

i retract my original statement regarding this config.  i am using this config on ps3 and it works decent...probably not as smooth as it is on xbox though.  there definitely is some acceleration issues on ps3.  it works ok for now though.  i'll try tweeking for ps3. 

Offline Beezles

  • MVP
  • *
  • Posts: 4429
  • TeamEWIX co-leader/founder
    • View Profile
    • Beezles youtube channel
  • Gamertag: BEEZLES
  • PSN ID: BEEZLES
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #82 on: 09:27 AM - 09/30/11 »
I haven't tried the 3800 DZ, but the 4916 worked fine for me.  My sensitivities are @ 15 for both hip and ADS, 5700 dpi.

Thanks, I will try this 8)

i'm a fairly high sensitivity player
Logitech G13 w/ modded Thubstick (or PS Nav)  //  Logitech G500 Mouse
XIM3  //  24" Dynex HDTV
Audio Technica AD700 Headset Antlion Modmic  //  Turtle Beach DSS
Avermedia Broadcaster HD

BEEZLES YOUTUBE CHANNEL!!
LIVESTREAM:
[BEEZLES ON TWITCH!]

[TEAMXIM ON TWITCH!]

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 54243
    • View Profile
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #83 on: 09:30 AM - 09/30/11 »
Really? Weird. That's where deadzoner reports movement, anything under that number should be skipping, anything over should have an acceleration/floaty/lurching forward feel. Anyway, as always use what feels best for you.
Have a problem with your XIM APEX? Find a solution in the XIM APEX Support FAQ
XIM APEX Quick Start Guide   |   XIM Instructional Videos

Offline willthetech

  • MVP
  • *
  • Posts: 1284
    • View Profile
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #84 on: 09:33 AM - 09/30/11 »
Can someone please post the controller button mapping for bf3 for xbox 360, I would like to set it up before I start playing. Thanks!

Offline Juncti

  • MVP
  • *
  • Posts: 1425
  • MultiXimer
    • View Profile
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #85 on: 09:34 AM - 09/30/11 »
This worked great for the few minutes I managed to connect to the beta.

Thanks for posting it.

Offline Ultim8

  • MVP
  • *
  • Posts: 1502
  • Gamertag = Ultim83
    • View Profile
  • Gamertag: Ultim83
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #86 on: 09:40 AM - 09/30/11 »
Can someone please post the controller button mapping for bf3 for xbox 360, I would like to set it up before I start playing. Thanks!

Found this:


Offline jaltuve

  • Member
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
  • Gamertag: bojote
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #87 on: 09:42 AM - 09/30/11 »
Really? Weird. That's where deadzoner reports movement, anything under that number should be skipping, anything over should have an acceleration/floaty/lurching forward feel. Anyway, as always use what feels best for you.

Mist,

Is there an easy way for you obtain the DZ value for the PS3? can it be done?

Thanks,

Offline tuffrabit

  • MVP
  • *
  • Posts: 7352
    • View Profile
    • tuffrabit's Twitch.tv channel
  • Gamertag: TuFFrabit
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #88 on: 09:45 AM - 09/30/11 »
Mist would have to have a PS3 and a converter to run the XIM3.

The transfer cable and the .net deadzoner should work equally well if hes got all that.


XIM4 Anti Aim-assist curve: http://xim4.com/community/index.php?topic=31309.msg400143#msg400143
All you ever wanted to know about headsets and chat for the 360: http://www.xim3.com/community/index.php?topic=16461.0

Offline RedTalon

  • Member
  • *
  • Posts: 95
    • View Profile
Re: Zen's work in progress BF3 Standard Config*
« Reply #89 on: 09:50 AM - 09/30/11 »
Mist would have to have a PS3 and a converter to run the XIM3.

The transfer cable and the .net deadzoner should work equally well if hes got all that.

What? No bacon?