XIM Community

Lagging Mouse - Xim4  (Read 76 times)

Offline MaNuAl

  • Member
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Lagging Mouse - Xim4
« on: 07:23 AM - 04/15/18 »
Weird one, my Xim 4 has been working perfectly but the other day, in Fortnite, it's as if my mouse was stuck in treacle. I move it and you can definitely feel the latency. This never used to happen. I thought my DPI on the mouse had reset but it's still set at 12k. All in game settings are max, as they were and my config is as it was.

Mouse is set to 1000 polling. Tried updating the firmware on my mouse but that didn't help.

Should say my config is;

HIP: 12:98
No Curve
Steady Aim
ADS: 16.80
No Curve
Steady Aim

Guess my only options are to re-flash the XIM (It's already running the latest Xim4 Firmware) or start the config from scratch again?

Any ideas?
« Last Edit: 07:28 AM - 04/15/18 by MaNuAl »

Offline mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 43539
    • View Profile
Re: Lagging Mouse - Xim4
« Reply #1 on: 08:53 AM - 04/15/18 »
Welcome to the community. Try closing the game app or hard resetting the console. This will clear memory related issues.

Are you seeing the same issue in other games?

To hard reset: Press and hold the power button on the front of the console for 15 seconds. Once off unplug the power cable to the console for 60 seconds. Reconnect the power cable and power on the console. Attach all peripherals to XIM then connect XIM to the console.

Note that removing the power cable while off has been reported as necessary by some users.
Have a problem with your XIM4? Find a solution in the XIM4 Support FAQ
XIM4 User Manual   |   XIM Instructional Videos