XIM Community

[ACTIVE] XB1. Not registering if controller is connected  (Read 82 times)

Offline FILOSK8

  • Member
  • *
  • Posts: 36
    • View Profile
  • Gamertag: FILO EL VIRUS
Hello guys Long time user since xim 1.
Got latest Firmware and mannager
My XIM 4 shows correctly all peripherals in the Mannager but its not registering any key movements or mouse movement if controller is attached.
If I unplug the controller and the xim and replug the xim without the controller the keys seem to be reflected correctly on the mannager but as soon as I plug the controller it doesnt work again.
>Cant seem to find out whats happening, sometimes I plug and unplug the xim from power several times and it works but now its been one hour and cant get it to work.
please help
« Last Edit: 08:36 AM - 02/11/18 by mist4fun »

Offline FILOSK8

  • Member
  • *
  • Posts: 36
    • View Profile
  • Gamertag: FILO EL VIRUS
Re: XB1. Not registering if controller is connected
« Reply #1 on: 02:19 AM - 02/11/18 »
45 mitutes later after a bunch of unplugging it worked
didnt do anything else just unpluging the usb from de xbox to the xim and punching the keys of the g13
 >:(

Online mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 42293
    • View Profile
Re: XB1. Not registering if controller is connected
« Reply #2 on: 08:36 AM - 02/11/18 »
It may be a failing cable or a poor fit. If it happens again and the micro usb cables you have on hand are not resolving the issue then I recommend trying cables by amazon or anker.

https://www.amazon.com/Anker-3-Pack-PowerLine-Micro-USB/dp/B015MJLEUS
https://www.amazon.com/AmazonBasics-Male-Micro-Cable-Black/dp/B0719H12WD
Have a problem with your XIM4? Find a solution in the XIM4 Support FAQ
XIM4 User Manual   |   XIM Instructional Videos