XIM Community

XIM Edge Windows 10 support  (Read 5701 times)

Offline OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 33004
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: XIM Edge Windows 10 support
« Reply #15 on: 07:57 PM - 06/09/15 »
No, I'll add a sticky about it.

Thanks again abc!!
Get the most out of your XIM APEX, read the XIM APEX Support FAQ.

Offline OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 33004
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: XIM Edge Windows 10 support
« Reply #16 on: 08:23 PM - 06/09/15 »
I added a registry script to the support topic within the XIM Edge Hardware Compatibility board. Thanks again abc. :)
Get the most out of your XIM APEX, read the XIM APEX Support FAQ.

Offline thegamer36

  • Member
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: XIM Edge Windows 10 support
« Reply #17 on: 11:21 AM - 06/10/15 »
Thanks to both of you!!!

Offline BrooksTV

  • Member
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
  • PSN ID: BrooksTV
Re: XIM Edge Windows 10 support
« Reply #18 on: 07:26 AM - 02/28/16 »
Hey. The problem with XIM EDGE the laptop is connected to. Win 10 identified device. Steady blue. Launched xim manager. Launched restore factory defaults.  An hour has passed inscription flashing your xim edge. Please wait.
what to do?

Online mist4fun

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Posts: 44264
    • View Profile
Re: XIM Edge Windows 10 support
« Reply #19 on: 11:53 AM - 02/28/16 »
Have a problem with your XIM4? Find a solution in the XIM4 Support FAQ
XIM4 User Manual   |   XIM Instructional Videos

Offline BrooksTV

  • Member
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
  • PSN ID: BrooksTV
Re: XIM Edge Windows 10 support
« Reply #20 on: 04:17 AM - 03/01/16 »
I tried this method. did not help. recorded video connection process.http://www.mediafire.com/download/yz596hq1n36z2l5/Help_XimEdge.mp4

Offline jockovonred

  • Member
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
  • Gamertag: turdflinger
  • PSN ID: turdflinger
Re: XIM Edge Windows 10 support
« Reply #21 on: 09:57 PM - 10/08/17 »
basically you will need to find the need VID
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB\
Once here there is something like VID_2387^&PID_0002

Then change the following four DWORDs 1 -> 0 if not already 0.

1. AllowIdleIrpInD3
2. DeviceSelectiveSuspended
3, EnhancedPowerManagementEnabled
4. SelectiveSuspendEnabled

I don't have my XIM Edge or Windows 10 currently to find this for you.
XIMEDGEMANAGER 20151121
I know this is an old thread and I don't mean to revive it, however, these registry settings on windows 8.1 allow XIMEDGEMANAGER 20151121 to  work without error/issue.  I'm sure not a big deal, but searching the forum didn't provide these registry settings off the bat.  To note, XIMEdgeManager-20131110 works on Windows 8.1 without the registry changes, it's just the newer version wasn't working until the registry changes were made.  Thanks for posting the registry changes, they really helped.

Does this help?

http://xim4.com/community/index.php?topic=31086.0

Offline Michaeldip

  • Member
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
  • Gamertag: OO BeaNo Oo
  • PSN ID: DoctorFinger
XIM Edge Windows 10 support
« Reply #22 on: 10:38 PM - 07/26/18 »
my question before I buy the CM Plus.
If I have my XIM 4 setup with the settings for a game and its working will I have change the settings on the XIM4 once its connected to the CM Plus ; can I just add a script and AU the CM Plus and plug my XIM4 using my Logitech G13 and mouse connected to XIM 4 into the CM plus and have it work ?
Anyone have the CM working with the XIM 4 ? I cant find any videos exclusively about the complete setup with a CM  Xim4
If anyone has it setup and working without the need to be always connected to a PC , can you share your setup or a link.
The setup I want is Logitech G13 Gampad  Mouse into the XIM4 than into the CM Plus which is connected to the PS4.
Thank you

Offline OBsIV

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Posts: 33004
  • It's obsessive.
    • View Profile
    • OBsIV's Blog
Re: XIM Edge Windows 10 support
« Reply #23 on: 09:02 AM - 07/27/18 »
Your settings shouldn't have to change on your XIM4 assuming the CM presents itself exactly like a console. But someone who uses a CM with a XIM4 will need to comment.
Get the most out of your XIM APEX, read the XIM APEX Support FAQ.